Zomerse avonturen op kasteel Rosendael

kasteel Rosendael
Afbeelding behorende bij Zomerse avonturen op kasteel Rosendael | kasteel Rosendael

Kasteel & park Rosendael opent haar poorten voor een zomer vol avonturen, familieplezier en onvergetelijke herinneringen. Van historische rondleidingen en spannende speurtochten in het park tot betoverende openluchtvoorstellingen. Er is voor iedereen iets bijzonders te beleven!

Buitenfestival 'Klaterklanken'
Zaterdag 13 juli strijkt het buitenfestival 'Klaterklanken' weer neer op het landgoed. Jonge musici spelen op bijzondere plekken in het park een concert. Het festival is geschikt voor alle leeftijden, zo zijn er onder andere peuter- en familieconcerten.

 

Familievoorstelling 'Professor Bombastix & de Sprookjesspreukspeurder' (met magische speurtocht)
Professor Bombastix is sprookjesonderzoeker. Hij wil de waarheid achter het verhaal van Doornroosje weten en daarom gaat hij naar kasteel Rosendael. Voorafgaand aan de voorstelling lopen de kinderen een magische speurtocht door het park.

Dinsdag 16 & 23 juli en 6 & 13 augustus

 

Cursus: 'Hoe word ik een prins of prinses?'
Kinderen kunnen een heel bijzondere cursus volgen in het kasteel, onder leiding van een hofdame. Hier leren ze onder andere deftige manieren en koninklijk dansen. Kinderen mogen in hun mooiste prinsen- of prinsessenkleren naar het kasteel komen.

Woensdag 17 & 24 juli en 7 & 14 augustus

 

Ontmoet de kasteelbewoners
Stap terug in de tijd en beleef de rijke geschiedenis van het kasteel op een unieke manier. De kasteeldames en heren in kostuum brengen het kasteel tot leven. Geniet van de prachtige kleding en verhalen!  

Zondag 21 juli & 18 augustus

 

Muziekzomer Gelderland – De hertoginnen van Gelre (6+)
Ontdek de geschiedenis van Gelre en ontmoet de dappere en slimme hertoginnen van Gelre! In deze bijzondere en spannende familievoorstelling nemen het Escher Quintet en het Oosterdok Strijktrio samen met René Arendsen als verteller (bekend als Ridder van Gelre bij Omroep Gelderland) je mee op een muzikaal avontuur vol geschiedenis en verhalen.

Dinsdag 30 juli

 

Trotsmarkt op Rosendael
De gezelligste markt van Rozendaal en omstreken is de Trotsmarkt! Kramen met eerlijke en homemade vervaardigde producten die origineel, smakelijk, mooi en bereikbaar zijn. Maak er een mooie dag uit van en bezoek ook het kasteel en park.

Zondag 4 augustus

 

Kindervoorstelling ‘Vulkaankind’
In het prachtige bostheater vertelt Hanna’floor van 'Theater de Rode Maan' het verhaal van een meisje die, samen met haar vader, in een vulkaan woont. Soms barst ze zomaar uit van woede, net als een vulkaan. Daarom zijn sommige dieren best bang voor haar. Dan ontmoet ze een vriend die haar leert op een andere manier met haar boosheid om te gaan. Langzaam ontdekken de dieren dat het Vulkaankind een bijzonder meisje is. Ontdek hoe dit verder gaat en kom samen met de kinderen de voorstelling bewonderen.

Donderdag 8 & 15 augustus

 

Maandag & dinsdag gratis speurtocht
Ga op pad met de speurtocht ‘Speuren & Spelen’ en ontdek de mooiste plekjes in het park. Onderweg zijn er leuke opdrachten en spelletjes. De oplossing gevonden? Dan ligt er een klein presentje klaar. Maandag & dinsdag, in de maanden juli en augustus, is de speurtocht gratis voor de kinderen. Van woensdag t/m zondag kan de speurtocht gekocht worden in de kasteelwinkel.

Juli en augustus van maandag t/m zondag

 

Bezoek het kasteel

Van dinsdag t/m zaterdag ervaar je de geschiedenis en boeiende verhalen van het kasteel en haar voormalige bewoners tijdens een rondleiding. Op zondagen bezoek je het kasteel op eigen gelegenheid.

 

Datum: juli & augustus 2024

Informatie activiteiten & reserveren: www.glk.nl/rosendael