Cultuurmarktplaats Rheden

Het contact tussen kunstaanbieders en scholen

RIQQ werkt samen met het onderwijs aan cultuureducatie in de gemeente Rheden.

Op de Cultuurmarktplaats vind je schoolbrede kunst- en cultuurprojecten, muziek-, dans-, en theatervoorstellingen, musea, workshops en gespecialiseerde kunstvakdocenten. Het aanbod is professioneel, afgestemd op het onderwijs en goed te verbinden met het curriculum.

De combinatiefunctionarissen cultuur ondersteunen jouw school bij de ontwikkeling van een cultuurvisie, doelen, een jaarplan en het vinden van passend aanbod.
Jessica Harmsen jessica@cultuurbedrijfriqq.nl of 06 13 24 76 00 en Olga Kersten olga@cultuurbedrijfriqq.nl

 

Cultuuraanbod Rheden en regio

Verschillende soorten fruit

Zoek je een schoolbreed project bij een thema, workshops in een bepaalde kunstdiscipline, een voorstelling van een lokale theatermaker of deskundigheidsbevordering voor je team? Vind het op de Cultuurmarktplaats via de uitgebreide zoekfunctie.

De combinatiefunctionaris staat voor je klaar om de match te maken.

Zoek binnen de Cultuurmarktplaats van RIQQ

Musea & Impresariaten

Musea en impresariaten

Met de klas of meerdere klassen een bezoek brengen aan een museum op het gebied van beeldende kunst of cultureel erfgoed? Samen naar een theater- of dansvoorstelling in een (openlucht)theater in de omgeving? Of een muziekvoorstelling in de school halen? Dat kan geregeld worden!

Hier vind je een overzicht van musea die je kunt bezoeken. Op de website van het museum vindt je meer informatie over de educatiemogelijkheden en groepsbezoeken.

Daarnaast staan de impresariaten voor voorstellingen genoemd. De websites van de impresariaten geven een overzicht van alle (landelijke) voorstellingen die zij bemiddelen.

Wil je ondersteuning bij het boeken of onderhandelen, vraag het de combinatiefunctionaris.

Bekijk de musea die u kunt bezoeken

Kunstvakdocenten

Muziekles op de basisschool

Maak kennis met kunstvakdocenten die ervaring hebben in het samenwerken met de school aan langere leerlijnen en projecten zoals CMK of Muziekimpuls. De docenten kunnen coachend lesgeven, leerkrachten ondersteunen, meewerken aan borging van cultuur- of muziekonderwijs en adviseren over methodieken.

De combinatiefunctionaris ondersteunt je bij de keuze voor de docent die het best bij jullie school past.

Maak kennis met onze kunstvakdocenten