Expositie `Bij de Dokter`

Nieuwe Ruimte Velp
Afbeelding behorende bij Expositie `Bij de Dokter` | Nieuwe Ruimte Velp

Van 11 september tot half eind november ’23 wordt in de Dierense huisartsenpraktijk Hagenau en gezondheidscentrum Een Plus in Velp werk geëxposeerd van de beeldend kunstenaar Walter Knoop.

Knoop (1945) woont en werkt in Arnhem. Na een studie culturele antropologie aan de universiteit van Nijmegen begon hij met het vervaardigen van houten sculpturen, geïnspireerd door houtsnijwerk van zogeheten niet-westerse culturen langs de noordwest-kust van Canada en de VS, op Nieuw Guinea en in Melanesië. Werkzaamheden op het terrein van monumenten- en landschapszorg, leverden de aanzet voor het maken van kleurige tekeningen en schilderingen in oliekrijt en later ook met Derwent kleurpotlood en acrylverf. Centraal daarin staan landschappen, gebouwen, mensen, treinen en oude Amerikaanse auto’s. Knoop voelt verwantschap met het werk van De Ploeg uit Groningen en het Noordelijk Expressionisme in het algemeen. Inspiratie doet hij op tijdens reizen naar IJsland, Amerika en Oost-Europa, maar ook op fietstochten langs de IJssel of in Groningen. Kortom; kunst als uitingsvorm van een verlangen naar avontuur.

Voor info over het werk en aankoop: walterknoop@xs4all.nl / www.mariaenwalter.nl

‘Bij de Dokter’ is een initiatief van Nieuwe Ruimte, het podium voor beeldende kunst in de gemeente Rheden en de huisartsengroepen Hagenau en Een Plus.