Directeur Jet Smeets neemt afscheid van Cultuurbedrijf RIQQ

Afbeelding behorende bij Directeur Jet Smeets neemt afscheid van Cultuurbedrijf RIQQ |

Onze collega en directeur Jet Smeets neemt na negen jaar afscheid van Cultuurbedrijf RIQQ. Ze gaat per 1 december 2021 aan de slag als directeur bestuurder bij Muzelinck, centrum voor de kunsten. Een mooie nieuwe rol waarin wij haar heel veel succes en plezier wensen!

Waarnemend directeur
De komende tijd geeft Koen van der Mark, op dit moment coördinator podiumkunsten & programmering, als waarnemend directeur leiding aan Cultuurbedrijf RIQQ. Voor zijn huidige rol wordt binnenkort een nieuwe collega geworven.

Een sterke organisatie
Jet: "Ik laat Cultuurbedrijf RIQQ met een gerust hart achter. We hebben er de afgelopen jaren hard aan gewerkt om de organisatie sterk te maken en een goede bekendheid te geven in de regio. Als ik nu kijk naar hoe mensen de organisatie weten te vinden, is dat goed gelukt."   

Begonnen als coördinator cultuurontwikkeling
Negen jaar geleden startte Jet als coördinator cultuurontwikkeling bij Cultuurbedrijf RIQQ.
Na eerder een periode de rol van waarnemend directeur in te nemen, gaf zij vanaf juni 2017 officieel leiding aan de organisatie als directeur.

Jet Smeets

"De afgelopen negen jaar heb ik met veel plezier gewerkt voor deze prachtige organisatie, in deze prachtige regio," aldus Jet Smeets. "Ik ben trots op wat we als cultuurbedrijf met collega’s, vrijwilligers, partners in de kunsten, het onderwijs, zorg en welzijn en ook met de gemeente als samenwerkingspartner hebben kunnen realiseren."
"Kunst is onmisbaar in de samenleving, voor de mens als individu en ook in relatie tot anderen.De kracht van cultuur kan niet overschat worden. Daarom werken we met zoveel passie en zoveel partners aan een bloeiend cultureel klimaat in Rheden.""Tamelijk onverwacht heb ik de kans gekregen om een nieuwe stap te zetten in mijn carrière. Cultuurbedrijf RIQQ is in de laatste jaren sterk gegroeid, heeft een duidelijke positie in de regio en ik laat deze dynamische organisatie dan ook met een gerust hart achter."

"Ik zal me ook in mijn nieuwe werk blijven inzetten voor een krachtige cultuursector. Daarbij neem ik alle ervaringen uit het Rhedense dankbaar met me mee!"

Koen van der Mark

Net als de rest van het team, vind ook ik het erg jammer dat Jet ons gaat verlaten. Jet is voor een groot deel verantwoordelijk voor de sterke positie die Cultuurbedrijf RIQQ in de gemeente heeft verworven. In de komende periode zet ik mij er als waarnemend directeur voor in om deze positie te behouden en waar mogelijk te versterken. Samen met de verschillende culturele organisaties in onze regio zorgen we ervoor dat zoveel mogelijk inwoners van de gemeente Rheden een breed aanbod van culturele projecten, voorstellingen en workshops voorgeschoteld (blijven) krijgen!

We wensen Jet veel succes en plezier in haar nieuwe functie als directeur bestuurder bij Muzelinck Centrum voor de Kunsten!

Hartelijke groeten,
Team Cultuurbedrijf RIQQ