Design X Ambacht Keramiekwerkplaats

Dorpshuis Rheden
Afbeelding behorende bij Design X Ambacht Keramiekwerkplaats | Dorpshuis Rheden

In Het Dorphuis te Rheden is onze keramiekwerkplaats gevestigd waar gewerkt wordt met porselein. Hier worden designproducten gemaakt voor het label Design X Ambacht. Een uniek label met krachtige designproducten op initiatief van zorgorganisatie Siza.

Toonaangevende ontwerpers ontwikkelen samen met ambachtsmensen met een beperking designproducten. De aangesloten ontwerpers kijken naar de talenten en mogelijkheden van cliënten en dat vormt het uitgangspunt voor hun ontwerpen. In een leer-werkomgeving worden op ambachtelijke wijze de producten vervaardigd. Dit proces draagt er toe bij dat iedereen zijn/ haar unieke bijdrage levert in het maken van een product en vaardigheden aanleert. Persoonlijke groei en ontwikkeling van cliënten staat hierbij centraal. De cliënten participeren in het alledaagse leven om naar vermogen een bijdrage te kunnen leveren. Door deze ervaringen en ontwikkelingen komen de mensen dichterbij een volwaardige plek op de arbeidsmarkt.

Siza Je eigen leven leiden, zo zelfstandig mogelijk. Dat is niet altijd vanzelfsprekend. Bij Siza maken we, samen met jou, werk van jouw mogelijkheden. In een beschutte leerwerkomgeving help je mee aan het maken van Design en een ambachtelijk product. Dit doe je op je eigen tempo en met begeleiding van professionele vakmensen.

Voor informatie en vragen: Website: http://www.designxambacht.nl en www.siza.nl E-mail: marloes.bouwers@siza.nl of tamara.jansen@Siza.nl Tel: 088-3780260
Contactpersonen: Tamara Jansen en Marloes Bouwers