Zilveren Zondag

Nieuw maandelijks cultureel café
Afbeelding behorende bij Zilveren Zondag

Update: door corona ligt dit initiatief stil en zijn er voor 2021 nog geen Zilveren Zondagen gepland.

 

De Zilveren Zondagen 
In het voorjaar van 2019 startte in de gemeente een nieuw cultureel initiatief: de Zilveren Zondag. Op de tweede zondag van de maand organiseren een aantal partners uit de gemeente een inspirerende middag voor ouderen: een film, een lezing of een voorstelling op basis van ontmoeting, meedoen, kennisuitwisseling en verdieping. De sprekers zijn bekendere auteurs of mensen uit de regio die boeiend kunnen vertellen over kunst & cultuur, over een historisch onderwerp of over een ambacht bijvoorbeeld. Cultureel aanbod in de breedste zin van het woord dus.

 

Praktische informatie
Aanvang: 14:30 uur (inloop vanaf 14:00 uur)
Entree: € 6,- (incl. een consumptie)

 

Kom samen genieten van Kunst en Cultuur in de gemeente Rheden tijdens de Zilveren Zondag! 
Kent u iemand in uw omgeving die geniet van een inspirerende middag, maar het lastig vindt het zelf te organiseren, neem hem of haar dan mee naar één van de Zilveren Zondag-activiteiten. 
Wij zorgen ervoor dat deze activiteiten goed toegankelijk zijn. 

 

Toegankelijkheid en vervoer
De locaties zijn toegankelijk voor minder validen. Mocht u hier specifieke vragen over hebben, neem dan contact met ons op.
Vervoer kan worden geregeld via AVAN. Kijk hiervoor op de website: www.avan-vervoer.nl of bel 0900 – 734 46 82.
Ook kunt u de PLUSBUS gebruiken. Kijk hiervoor op de website: www.plusbusrhedenrozendaal.nl of bel de Plusbus op ma. t/m vrij. tussen 9.30 - 11.30 uur op 026-3707071.
Mocht vervoer toch nog een probleem zijn, neem dan contact met ons op en wij denken mee. Mail ons via info@zilverenzondag.nl of bel op werkdagen Cultuurbedrijf RIQQ op 0313-415603.

 

De vier partners
De vier partners achter dit initiatief zijn Cultuurbedrijf RIQQ, Filmhuis Dieren, Bibliotheek Veluwezoom en Boekhandel Jansen & De Feijter. Zij hebben bij het ontwikkelen input gekregen van RIQQ’s Denktank: een groep senioren die meedenken over kunst & cultuur in de gemeente. Ook nemen zij als vrijwilliger een aantal praktische taken op zich tijdens de zondagen zelf.

 

Onze fondsen
Zilveren Zondag wordt mogelijk gemaakt met bijdragen van Fonds Sluyterman van Loo, RCOAK en de gemeente Rheden.

      

 

Afbeelding behorende bij Zilveren Zondag | Nieuw maandelijks cultureel café
Afbeelding behorende bij Zilveren Zondag | Nieuw maandelijks cultureel café