Nieuwe leesclub in Velp: De BoekenBent

Jansen & de Feijter
Afbeelding behorende bij Nieuwe leesclub in Velp: De BoekenBent | Jansen & de Feijter

 

Nieuw in Velp: Leesclub De BoekenBent, op woensdag 29 mei 2024, onder leiding van Desirée Meijer en Margot Ufkes, in Boekhandel Jansen & de Feijter in Velp. Laagdrempelig en flexibel, kennis van literatuur hoef je niet te hebben.

De beide docenten Nederlands zijn de BoekenBent drie jaar geleden begonnen op hun school. Ze kregen hier zoveel plezier in dat zij dat nu met meer mensen willen delen, zoals nu in Velp. Woensdagochtend 29 mei bespreken zij ‘Het lied van ooievaar en dromedaris’, van Anjet Daanje.

‘Bent’
'Bent' is een synoniem voor 'kring' of 'gezelschap' en dat is precies wat oprichtsters Desirée Meijer en Margot Ufkes met De BoekenBent beogen: in goed gezelschap een boek bespreken om inzichten te delen en (levens)ervaringen uit te wisselen.

Margot Ufkes en Desirée Meijer
Margot Ufkes en Desirée Meijer zijn beiden docent Nederlands op een middelbare school. Margot: ‘Als kind kreeg ik vaak de slappe lach bij de boeken van Roald Dahl en hoopte ik ook een gouden wikkel te vinden in een reep chocola. Voor de klas wil ik ook het leesplezier overbrengen. Onlangs was ik gegrepen door ‘Kafka op het strand’ van Haruki Murakami. Ik ben nieuwsgierig naar leeservaringen van anderen en vind het fijn om ze te delen. Het geeft me bijna altijd nieuwe inzichten. Niet alleen over het boek, maar ook over mezelf’.

Desirée: 'Ik las 'Klop maar op 'n deur' van Willard Motley toen ik begin twintig was en toen ik het uit had begreep ik niet goed waarom ik na de basisschool nagenoeg geen boek meer had aangeraakt. Want lezen deed ik altijd graag: op woensdagmiddag was ik standaard in de bibliotheek te vinden op zoek naar boeken waarin ik mezelf kon verliezen of die mij deden schaterlachen. Motley wierp als het ware een nieuw licht op een oude liefde. En die liefde, voor boeken, voor verhalen is sindsdien niet meer weggegaan.'

Praktische info
Datum: woensdag 29 mei 2024
Tijd: 9.30-11.30 uur
Plaats: Boekhandel Jansen & de Feijter, emmastraat 6, Velp
Kosten: € 5,- pp.

Meer toelichting een aanmelden op: www.eenpassievoorboeken.nl/activiteiten