Mens durf te leven!

Bijzonder ouderenproject gaat van start
Afbeelding behorende bij Mens durf te leven! | Bijzonder ouderenproject gaat van start

18 januari 2022

Op 1 maart start een speciale serie bijeenkomsten in Rhederhof onder de titel Mens durf te leven! Tijdens 8 dinsdagmiddagen nemen muzikant Jorike Kroon, choreograaf Paula Walta en schrijfdocent Marjon Weijzen oudere deelnemers mee op een ontdekkingsreis naar soms lang vergeten herinneringen en verhalen uit een rijk leven. In september 2022 wordt Mens durf te leven! opnieuw georganiseerd, dan in Dieren.

Het doel van de bijeenkomsten is: op een laagdrempelige manier contact maken en ontdekken welk verhaal er te vertellen valt, met beweging, muziek en taal. Daarbij staat plezier voorop. De achtste keer is er een kleine presentatie van de deelnemers voor een selecte groep intimi en betrokkenen.
“Het gaat ons vooral om de ervaring, de ontmoeting en de ontwikkeling van de ouderen zelf, en de verrijking van hun omgeving die daarmee gepaard gaat. We willen de kracht van kunst laten zien als bijdrage aan het geluk en welzijn van mensen,” aldus Marjon Weijzen. “Vanuit ervaring kunnen we zeggen dat er zo hele mooie dingen kunnen ontstaan.”

Wie nemen hieraan deel?

Deelnemers zijn bijvoorbeeld: zelfstandig wonende ouderen die op zoek zijn naar nieuwe contacten, bezigheden, zingeving en verrijking van hun leven, bijvoorbeeld omdat een partner en/of andere belangrijke relaties zijn weggevallen, evenals een werkzaam leven, of omdat ze bepaalde activiteiten niet meer kunnen. Ook kunnen kwetsbare ouderen deelnemen die ondersteund worden door zorginstelling Attent en welzijnsorganisatie Incluzio.

Het aanbod is laagdrempelig en vereist geen speciale vaardigheden. Ook een fysieke beperking hoeft geen belemmering te zijn. Tijdens de uitvoering wordt verder rekening gehouden met de eventuele corona-maatregelen.

Deelname kost 50 euro voor 9 bijeenkomsten (inclusief een terugkombijeenkomst) en wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van het Lang Leve Kunst Fonds, VSBfonds, Attent Zorg en Behandeling, Rhederhof Beheer, Maagdenhuis, Fundatie van den Santheuvel Sobbe, in samenwerking met Cultuurbedrijf RIQQ en Incluzio Rheden.

Praktische informatie

Start: dinsdag 1 maart  tot dinsdag 19 april (8 dinsdagmiddagen)
Tijd: 14.30 - 16.30 uur
Terugkommiddag: 17 mei.
Locatie: Rhederhof, Worth Rhedenseweg 45, Rheden
aantal deelnemers: 8-10
Begeleiding: Marjon Weijzen, Paula Walta, Jorike Kroon
Kosten: € 50,- voor 8 bijeenkomsten, inclusief koffie & thee

Meer informatie?

Heeft u vragen over dit project, neem dan contact op met Marjon Weijzen uit Rheden (06-27061942) of met Paula Walta (06-41938746 / info@beeldenddanstheatertelder.nl).

Foto afkomstig uit: Sentimental Journey (Beeldend Danstheater Telder, 2013. Foto: Hans van den Bos)